-TA MED JOBBEN TIL CURLINGHALLEN
– dette kan bli årets store underholdning!
Kick-off, underholdning i anledning et kurs, en spesiell anledning til ære for de ansatte – hva kan vel være bedre enn å teste samarbeidsevnen, konkurranseånden, og kommunikasjonen på isflaten!
Curling er perfekt ved anledninger der du ønsker at alle skal ha aktivitet sammen. Stor og liten, jente eller gutt, sterk eller svak – på samme lag – eller mot hverandre. Vi arrangerer kurs for dere hvor dere spiller turnering og har det hyggelig på isen.
Om du kunne tenke deg et slikt arrangement finner du endel informasjon her:
Hvor mange bør vi være:
Vi tar små og store grupper. For å få til et arrangement er det morsomst at dere er flere enn seks spillere.
Et curling lag består av fire spillere – slik at det er åtte spillere på en bane. Det er fem baner i hallen så det perfekte antall for å fylle hallen er 40 spillere.
Større grupper er også mulig – men må avtales nærmere. Det bør da beregnes lengere tid på arrangementet. På grunn av lokalenes størrelse er det å anbefale at om dere er flere enn 50 personer kombineres curling med andre uteaktiviteter.
En bane:
En bane er beregnet på 8 spillere. Dere er da to lag av fire spillere.
Er dere f.eks. seks spillere er det tre på hvert lag.
To baner:
To baner er beregnet på 16 spillere. Dere er da fire lag av fire spillere.
Er dere f.eks. fjorten spillere – er det to lag med tre på hvert lag, og to lag med fire på hvert lag.
Tre baner:
Tre baner er beregnet på 24 spillere. Dere er da seks lag av fire spillere.
Fire baner:
Fire baner er beregnet på 32 spillere eller flere. Dere er da åtte lag av fire spillere.
Fem baner:
Fem baner er beregnet på 40 spillere eller flere. Dere er da ti lag av fire spillere.
Det er også mulig å ha flere enn 8 spillere per bane. Det finnes flere alternativer for hvordan arrangementene skal gjennomføres. Kontakt da oss for muligheter om dette er ønskelig.
– hvor lang tid varer et arrangement:
Et vanlig arrangement er beregnet med 2,5 time fra ankomst til hallen – til avslutning.
Det er i denne tiden beregnet en innføring i spillet, organisering av lag og sko, opplæring, spilling – og avslutning. Tiden på is er ca. 2 timer.
Vi skredder syr arrangementer også utover dette om det er behov for andre løsninger. Det korteste arrangement vi har avholdt er 15 minutter – det lengste er syv timer.
– hva inneholder et arrangement:
ca. 20 minutter
Alle må gjennom en teoretisk del. Der vi gir en innføring i spillets regler og muligheter. Vi vektlegger at spillerne må utvise forsiktighet siden stener er tunge og isen er glatt. Respekt for disse faktorer – samt noen tips om hvordan man kan minimalisere faren for uheldig fall blir gjennomgått.
ca. 10 minutter
Når alle er klare er det ut på isen for å utøve teorien. Spillerne får så en liten prøverunde med teorien i praksis. Det er kyndige instruktører med på dette.
ca. 2 timer
Så er det tid for konkurranse. Vi arrangerer en kamp – eller turnering, avhengig av hvor mange spillere som deltar. Instruktørene følger opp grundig i starten. Det blir gitt veiledning om signaler mellom spillerne over banen, taktiske valg blir foreslått.
Vi vektlegger at spillerne har en fornuftig fart å sende stenene avgårde over banen.
De fleste har tendens til å utøve en alt for stor styrke – noe som medfører at 20 kilo blir til en farlig «bombe» som kan skade folk, dyrt utstyr og håndlaget is.
I begynnelsen er det mange ting dere skal huske på samtidig. Det ser lettere ut enn det i virkeligheten er. Etter en periode er det imidlertid utrolig hvor mye bedre de fleste blir…
Det er forskjellig hva og hvor mye hjelp gruppene ønsker av hjelp fra instruktørene. Litt ettersom hvor flinke spillerne er – trekker vi oss tilbake slik at dere må ta taktiske valg på egenhånd.
– hvem er instruktørene:
Instruktørene i curlinghallen er lokale spillere som har spilt curling på alt fra lokalt nivå til topp nasjonalt nivå.
Tilbakemeldingene fra bedriftene er at instruktørene gjør arrangementene vesentlig bedre. Dette i henhold til forståelse av spillet, sikkerhet, gjennomføring og utbyttet av arrangementet.
Ved enkelte anledninger har vi vært en instruktør pr. lag. Hver instruktør har da fungert som personlig lagleder/coach – og heiagjeng. Dette har kanskje vært de morsomste arrangementene der instruktørene har blitt spesielt involvert i konkurransen…
– må jeg ha instruktør selv om jeg har spilt før:
Ja, av hensyn til utbytte for arrangementet, sikkerhet for spillerne – og behandling av is og stener.
Enkelte som har spilt flere ganger har ønske om at instruktørene ikke skal veilede på banen. Veiledningen kan påvirke resultatet i turneringen. Si ifra og vi vil holde oss diskret i bakgrunnen.
Vår oppgave er blant annet å passe på at hallens regler blir fulgt – med bl.a.hvordan banen blir preparert før start, at stener ikke sendes i ukontrollert fart, stener ikke blir løftet og at isen blir behandlet pent..
– er det mye skader?
I forhold til hvor mange som spiller – så er det lite skader i curling. Vi som spiller fast – sliter mest med slitasjeskader i knær.
Men det er viktig å ha respekt for at isen er glatt og at stenene er tunge. Vi har en gjennomgang i forkant – hvor vi forteller litt om sko og utstyr. Vi har enkelte forholdsregler vi ber om at spillerne følger – slik som at vi ber spillerne med å være flinke til å ha på «antiskli såle» mest mulig.
Likevel kan man være uheldig og falle. Hallen har ingen ansvarsforsikring.
– hvor mye koster det:
Et vanlig arrangement på 2,5 time koster kr. 2.300,- per bane.
Dette er inklusiv det som har med curling å gjøre; instruktør, leie av sko og curlingutstyr.
– lagoppsett:
Er dere flere enn tolv spillere er det for å spare tid lurt å sette opp lagoppsett på forhånd. Det optimale er fire spillere per lag. Det gjør ingenting om du får tre spillere på noen lag. Det gjør heller ingenting om du får fem spillere på noen lag.
Forsøk å spre spillerne slik at det blir mest mulig likt antall spillere på lagene – slik at du ikke får tre på noen og fem på andre. Da flyttes spillerne slik at det blir fire spillere på hvert lag. Spre så godt du greier jenter og gutter på forskjellige lag.
Er dere flere enn tolv spillere bør antall lag være et partall: 4, 6, 8, 10 lag. Dette for å få spille oppsettet til å gå opp. Har du fire baner er 9 lag vanskelig å lage spillesystem til. Da overbooker vi enten lagene – eller lager 10/12 lag hvorav to lag venter av gangen.
Det enkleste er at lagene nummereres med tall. Du kan selvfølgelig også i tillegg kalle lagene Stenfrid, soperne, stonehead, etc.
Om du synes det er vanskelig å sette opp lag på forhånd – eller har mistanke om at ikke alle som har meldt seg på stiller opp – er det lurt å lage en navnliste med deltagere. Ved ankomst til hallen er det da lettere å sette opp lag.
– turnering, hva går det ut på:
Instruktørene holder kontroll på turneringen. Oppsettet er avhengig av hvor mange lag som deltar.
Dere skal spille flere kamper – og vil få beskjed om hvem dere skal møte etterhvert. Når vi er ferdige med turneringen får vi en rekkefølge med vinner og nedover – helt til siste plass.
– premiering:
Vi kan ordne premier om ønskelig. Medaljer og hva det måtte være. Gi beskjed om dette er ønskelig.
– muligheter for ledig bane gjennom sesongen:
Vi begynner å booke inn for arrangementer etter at Curlingforbundet har bestemt når og hvor de skal ha sesongens turneringer. Dette er i juli.
Sesongen er delt inn i tre. Vi har en forsesong – hovedsesong – og sluttsesong.
Forsesongen er fra oppstart i august til slutten av september. Det er i denne perioden god mulighet for å få plass i hallen siden det er utleie alle dager til bedrifter. I denne perioden er det om ønskelig mulighet for å ha lengre arrangementer. Dette kan være med bespising i hallen.
I hovedsesongen fra oktober til påske er det trening og turneringer gjennom uken. Dette gjør at ikke alle baner er tilgjengelig for utleie. De fleste firmaer ønsker ukedager i tiden fra kl. 16.00 – 19.30. Har dere anledning til å spille tidligere på dagen øker muligheten til å få til et arrangement. Hva med å ta en utvidet lunch i hallen?
Sluttsesong er etter påske og til vi tar isen i slutten av mars. Det er i denne perioden utleie til bedrifter hver dag.
I denne perioden er det om ønskelig mulighet for å ha lengre arrangementer. Dette kan være med bespising i hallen.
– åpningstider:
Åpningstiden er fleksibel og tilpasses aktiviteten i hallen. Vi har også mulighet til å ta imot grupper på helligdager, ferier og helger.
– hva skal jeg ha på meg:
Det er stort sett ca 6 -8 grader i hallen. Dette er litt avhengig av hvor varmt det er ute. Det kan i perioder også være kaldere i hallen. Ta med varm genser! Det er bedre å ta den av enn å fryse…
Vi anbefaler varmt tøy. Helst ledige klær – og om det er mulig – helst treningstøy, slik som overtrekkbukser.
Det er fullt mulig å spille i helt vanlig fritidstøy – men dressbukser er lite fleksible og kan spjære. Miniskjørt er klønete…
– skal jeg ha spesielle sko:
I utgangspunktet trenger du ikke ha med sko. I hallen har vi 30 par curling sko i størrelsen 3 til 12. Dette tilsvarer ca. størrelse 34 til 46. Dette er sko for høyrehendte og venstrehendte. Har du mistanke om at det ikke skulle være sko til deg i hallen kan du evt. ta med helt rene sko med myk gummisåle.
– utstyr i hallen:
I hallen er det stener, koster og curling sko. Det eneste du trenger å ta med er varmt tøy.
– hvor kaldt er det i hallen:
Stort sett 6 – 8 grader. Det kan være kaldere – eller varmere, avhengig av temperatur og værforhold ute.
– hva med mat drikke:
En fin tid å ta en matbit er under foredraget. Det kan være en baguette – eller f.eks. pizza.
Når det gjelder drikke, må det være bokser eller plastflasker, ikke glassflasker. Husk plastkopper om dere har store flasker.
Det er ikke tillatt å ta med mat og drikke ut i isområdet.
Det eneste som er i hallen av utstyr er en pølsegryte, komfyr, kjøleskap og kaffetrakter.
– hva med alkohol:
Dere MÅ være edru når dere kommer. Det er viktig at dere får med dere sikkerhetsinstruksene vi gir på forhånd, samt at isen er glatt – og stenene er tunge.
Av hensyn til dere selv og andre er det farlig å gå ut på isen uten respekt for at det er glatt – og hardt å falle…
Vi forbeholder oss retten å sette personer vi ser som en fare for seg selv og andre på benken en periode!
– hva med møter – eller bespising i hallen:
Vi har nye flotte lokaler som kan leies om dere ønsker en hyggelig stund i hallen. Disse egner seg også godt for møteaktiviteter på formiddagen.
Dette er en egen avdeling med kjøkken, og bord med fin plass til 40/50 deltagere.
I perioder av året, for- og sluttsesong, er det mulig å tilpasse arrangementene – med bruk av alle rommene til hallen – og også ha opplegg på uteområdene. Kanskje litt grilling ute kan friste?
– er det mulighet for møtevirksomhet:
Enkelte firmaer ønsker å starte seansen med et møte eller foredrag. På noen formiddager finnes det muligheter til dette. Vi har enkle lokaler så ta med alt utstyr til hallen.
– hvem kan spille:
I utgangspunktet kan nesten alle spille curling.
Stenene veier tyve kilo – og isen kan oppfattes som farlig glatt for noen. Vi truer ingen til å gå på isen – men pleier som regel å finne en rolle til de som vil være ekstra forsiktig. Man må ikke ha skli såle for å spille.
Også om du ikke ønsker å bevege deg ut på glattisen kan du være med. En fin oppgave kan f.eks. være lagleder.
Spillere med ryggproblemer og gravide som er ekstra redd for å falle – trekker seg ofte.
Er det spillere med handikap – bli med! Vi finner alltid en løsning på hvordan stenen skal sendes. Sitter du i rullestol er det bare å legge deg i hardtrening! Curling er med i Paralympics.
Curlinghallen har rullestolheis – med lett tilgang til isen.
– garderober :
Det er en damegarderobe og en herregarderobe.
Ikke la verdisaker bli liggende der!
– oppmøte, hvor mye tidligere skal vi være der:
I perioder går det i ett i hallen. Det er viktig at dere kommer til den tiden vi har avtalt – og ikke for tidlig eller for sent.
Kommer dere for tidlig må man ofte vente ute så vi får avsluttet arrangementet som er før dere.
Når dere er ferdig kommer det også nye grupper. Det er lurt å bestille transport klart på forhånd. I perioder – spesielt rundt jul – kan det være mye ventetid på maxi-taxier.
– hvor ligger det:
Adressen til hallen er Halden Curling Center Blokkveien. 39, 1785 Halden.
Taxi:
Halden taxi har nummer 69213200
– andre fasiliteter i området:
– hva gjør jeg om jeg vil spille:
Trykk på linken nederst på siden
– når kan jeg vente tilbakemelding på henvendelsen min:
Vi ringer deg så fort vi har mulighet.
– hvor lang er sesongen i Halden Curling Center:
Litt avhengig av hvor varmt det er ute søker vi at isen er ferdig til spill rundt første september. Vi har is ut mars.
-Er det ytterligere informasjon dere lurer på – ta kontakt! post@haldenishall.no
– Eller tlf.: 90722601
Håper å høre fra dere!
Ønsker du å leie curling banen? Tlf. 95747853